Vitaminai ir maisto papildai Medicinos technika Kosmetika, kvepalai Higiena Optika Ortopedija Mamai ir vaikui Slauga ir negalia Lytinei sveikatai Pirmoji pagalba
Vitaminai ir maisto papildai
Užsiprenumeruokite naujienas

Maisto papildas CRANBERRY+C N30

(0 įvertinimų)
-15%
Maisto papildas CRANBERRY+C N30
Maisto papildas CRANBERRY+C N30

Gamintojas: Aconitum

Cranberry + C Maisto papildas Pakuotė - 30 kapsulių Sudėtis Vienoje kapsulėje yra: Standartizuoto spanguolių (Vaccinium macrocarpon) ekstrakto
Kaina
Išparduota
Kiekis
  vnt.
Į krepšelį
Pristatymo laikas (d.d.):   2 - 4 d.d.
Kitos šio gamintojo prekės Pasiūlyti draugui >

Cranberry + C

Maisto papildas
Pakuotė - 30 kapsulių

Sudėtis

Vienoje kapsulėje yra:

  • Standartizuoto spanguolių (Vaccinium macrocarpon) ekstrakto - 300 mg,
  • Vitamino C - 250 mg.

Sudėtyje esančios medžiagos tinka

  • Šlapimo pūslės ir šlapimo takų funkcijai palaikyti.

Vartojimas Gerti po 1-2 kapsules 2 kartus per dieną 30 min. prieš valgį arba 2 val. po valgio užgeriant stikline vandens.

Papildoma informacija

Cranberry + C pagamintas iš Europos farmakopėjos reikalavimus atitinkančio standartizuoto spanguolių ekstrakto, kuriame organinių rūgščių koncentracija yra ne mažesnė kaip 30 proc. Klinikiniuose tyrimuose, kurie pagrindžia preparato veiksmingumą ir saugumą, naudojami tik standartizuoti augalų ekstraktai, atitinkantys aukščiausius kokybės reikalavimus. Todėl Cranberry + C sudėtyje esantis ekstraktas užtikrina šio preparato fiziologinio poveikio veiksmingumą.

Sudėtinių dalių savybės

Spanguolės

Spanguolės – augalas, kilęs iš rytinių Šiaurės Amerikos pakrančių. Spanguolėse yra fruktozės, organinių rūgščių ( benzoinė rūgštis konvertuojama į hipurinę rūgštį ), proantocianidinų, glikoproteinų, geležies. Įrodyta, kad spanguolės gerina sergančiųjų lėtiniu šlaplės uždegimu, cistitu, inkstų akmenlige (mažina kalcio kristalizaciją ) būklę. Spanguolėse esantys antocianinai (flavonoidai) pasižymi antioksidaciniu ir antiuždegiminiu poveikiu, kardiovaskuline protekcija. Yra preliminarių tyrimų, kad spanguolės mažina cholesterolio kiekį. Antioksidacinės savybės ir cholesterolio mažinimas paaiškintų spanguolių naudą sergant širdies ir kraujagyslių ligomis. Spanguolėse esanti paraskorbininė rūgštis aktyviai veikia prieš grybelius. Tai svarbus atradimas, nes daugelis žmonių, sergančių šlapimo takų infekcijomis, serga ir Candida infekcijomis arba Candida infekcijos gali vystytis kaip antrinės, esant bakteriniam šlapimo takų uždegimui. Spanguolėse yra didelis kiekis vitamino C, kuris padeda taip pat kovoti su infekcijomis, didina intraląstelinį vitamino C kiekį, mažina kapiliarų pralaidumą, pasižymi antioksidaciniu aktyvumu, slopina kolageno destrukciją. Spanguolėse yra daug geležies. Vietiniai Rytinių Amerikos pakrančių gyventojai dažnai vartodavo spanguoles kaip kraują stiprinančią ir detoksikuojančią priemonę. Preliminarių tyrimų duomenimis, spanguolės gali padėti sergant dantenų ligomis. Atrastas komponentas, vienas iš antocianinų, kuris testuojamas kaip priemonė gydymui nuo vėžio.

Vitaminas C

Vitaminas C (askorbo rūgštis) dalyvauja įvairiuose organizmo fiziologiniuose procesuose: jungiamojo audinio metabolizme, glikozaminoglikanų sintezėje, stiprina imuninę sistemą, dalyvauja cholesterolio metabolizme, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, stiprina kraujagyslių sieneles, reikalingas geležies pasisavinimui.
Vitamino C poreikis padidėja varginant dažnai pasitaikančiam ar pastoviam stresui, rūkoriams, sergant infekcinėmis ligomis, vyresnio amžiaus žmonėms, nepilnavertiškai maitinantis.

Istoriniai duomenys

• Anglijos jūreiviai naudojo spanguoles, norėdami apsisaugoti nuo skorbuto.

• 1840 m. Vokietijos tyrėjai spanguolėse atrado hipurinę rūgštį, buvo galvojama, kad ji rūgština šlapimą ir apsaugo nuo šlapimo takų infekcijų.

• Klinikiniu požiūriu spanguolės pradėtos tirti 1930 m. Buvo teigiama, kad spanguolės mažina šlapimo šarmingumą ir tuo sukuria rūgštesnę terpę.

• 1960 m. mokslininkai nustatė, kad spanguolėse esančios hipurinės rūgšties koncentracija nepakankama, kad slopintų bakterijų augimą ir apsaugotų nuo šlapimo takų infekcijų. Buvo prieita išvados, kad spanguolėse esančios medžiagos trukdo bakterijoms prisijungti prie šlapimo takų sienelių.

• Vėliausia teorija teigia, kad spanguolės apsaugo šlapimo takų gleivinę, trukdydamos E. coli ir kitoms bakterijoms prisijungti prie gleivinės ląstelių receptorių. Tokios nuomonės laikomasi ir dabar.

• 1960–1970 m. m. atlikta daug tyrimų ir įrodyta, kad spanguolės labai pagerina sergančiųjų šlapimo takų infekcijomis būklę. Jos padeda palengvinti skausmingą šlapinimąsi, deginimo pojūtį šlapinantis, šlapimo pūslės skausmus, padeda iš šlapimo takų pašalinti bakterijas, šalina blogą šlapimo kvapą, jas vartojant profilaktiškai galima sumažinti infekcijų skaičių.

Efektyvumą įrodantys moksliniai tyrimai

• Spanguolėse esančios medžiagos trukdo E. coli, kuri sukelia apie 80–90 proc. šlapimo takų infekcijų, prisijungimui prie šlapimo takų gleivinės ląstelių receptorių. (Sobota AE. Inhibition of bacterial adherence by cranberry juice: potential use for the treatment of urinary tract infections. The Journal of Urology 1984; 131: 1013-1016 )

• Tel Avivo universiteto mokslininkai nustatė, kad spanguolėse yra specifinių medžiagų, kurios trukdo patekti E. coli į šlapimo takus.(Ofek I, Goldhar J, Zafriri D, Lis H, Adar R, Sharon N. Anti-Escherichia coli adhesion activity of cranberry and blueberry juices. New England Journal of Medicine 1991; 324: 1599)

• Harvardo universiteto mokslininkai ištyrė 153 moteris ir nustatė, kad vartojant spanguoles ženkliai sumažėja bakterijų kiekis šlapime.( Avorn J, Monane M, Gurwitz JH, Glynn RJ, Choodnovskiy I, Lipsitz LA. Reduction of bacteriuria and pyuria after ingestion of cranberry juice. Journal of the American Medical Association 1994; 271: 751-754.)

• Weber universitete dvigubai aklų tyrimų metu ištirtos 18–45 metų moterys. Vienos vartojo spanguoles, o kitos – placebo. Po 6 mėnesių pastebėta, kad vartojusios spanguoles žymiai mažiau rizikavo susirgti šlapimo takų infekcijomis nei vartojusios placebo. (Walker EB, Barney DP, Mickerlsen JN, Walton RJ, Mickelsen RAJr. Cranberry concentrate: UTI prophylaxis. The Journal of Family Practice 1997; 45: 167-168.)

• Suomijos, Oulu universiteto mokslininkai ištyrę 150 moterų nustatė, kad reguliarus spanguolių vartojimas 50 proc. sumažino reinfekcijų kiekį. (Kontiokari T, Sundqvist K, Nuutinen M, Pokka T, Koskela M, Uhari M. Randomised trial of cranberry-lingonberry juice and Lactobacillus GG drink for the prevention of urinary tract infections in women. British Medical Journal 2001; 322: 1571-1575.)

• „ British Columbia“ universiteto mokslininkai tyrė, kaip spanguolės veikia pakartotinių šlapimo takų infekcijų eigą. Vartojant spanguoles 40 proc. moterų būklė pagerėjo, antibiotikų reikėjo vartoti mažiau nei nevartojant spanguolių.( June 2002 - Stothers L. A randomized trial to evaluate effectiveness and cost effectiveness of naturopathic cranberry products as prophylaxis against urinary tract infection in women. The Canadian Journal of Urology 2002; 9: 1558-1562.)
• 2004 m. sausio mėnesį D.Britanijoje publikuota tyrimų apžvalga, kurioje akcentuojama, kad spanguolės gali sumažinti simptominių šlapimo takų infekcijų skaičių moterims.

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

* Šiuos laukus užpildyti privaloma.
Jei nenorite, komentaro galite nerašyti.

Klausti apie šią prekę

2011 - 2017 © www.farmaplius.lt Visos teisės saugomos įstatymo.
E-sprendimas: HexaCommerce