Vitaminai ir maisto papildai Medicinos technika Kosmetika, kvepalai Higiena Ortopedija Mamai ir vaikui Lytinei sveikatai Slauga ir negalia Pirmoji pagalba
Vitaminai ir maisto papildai
  1. Kepenims
  2. RINKINIAI
  3. SVEIKAS MAISTAS
    1. Batonėliai
    2. Džemai
    3. Padažai
    4. Riešutų kremai, užtepai
    5. Sirupai
    6. Užtepėlės
    7. Vaikams, kūdikiams
      1. Košės
      2. Liofilizuotų vaisių ir uogų
      3. Pieno mišiniai
      4. Saldainiai, ledinukai, guminukai
      5. Tyrelės
  4. Antioksidantai
  5. Akims
  6. Amino rūgštys
  7. Arbatos, vaistažolės
  8. Atminčiai ir smegenų veiklai
  9. Bičių produktai
  10. Cukraus kiekio kontrolei
  11. Dietinis maistas
  12. Imunitetui stiprinti
  13. Inkstams, šlapimo sistemai
  14. Kalcis, magnis, geležis
  15. Kaulams ir sąnariams
  16. Kolageno papildai
  17. Kojų venoms
  18. Lytinei sveikatai
  19. Lieknėjimui ir svorio kontrolei
  20. Maistinės skaidulos
  21. Nervų sistemai
  22. Moterims
  23. Nuo alergijos
  24. Nuo pagirių
  25. Odai, plaukams, nagams
  26. Organizmo valymui
  27. Papildai sportui
    1. Amino rūgštys
    2. Angliavandeniai
    3. Argininas
    4. Baltymai-proteinas
    5. Batonėliai
    6. Beta-Alaninas
    7. Energetiniai papildai
    8. Glutaminas
    9. Ištvermei
    10. Izotoniniai, hipotoniniai gėrimai
    11. Karnitinas
    12. Kreatinas
    13. Masės didinimui
    14. Prieš treniruotę
    15. Plaktuvės, gertuvės
    16. Po treniruotės
    17. Riebalų deginimui
    18. Testosteronas
    19. MCT aliejus
    20. Kazeinas
    21. Vitaminai, mineralai
  28. Peršalus
  29. Probiotikai
  30. Rusiški papildai
  31. Sportui
  32. Spec. med. paskirties maisto produktai
  33. Širdžiai, kraujotakai
  34. Tonizuojantys, suteikiantys energijos
  35. Vaikams
  36. Vyrams
  37. Vitaminų kompleksai
  38. Virškinimo sistemai, žarnynui
  39. Vitaminas D
  40. Žuvų taukai, Omega-3
  41. ASUN maisto papildai
  42. Dr. Ohhira japoniški maisto papildai
  43. ECOSH maisto papildai
  44. ESKIMO maisto papildai
  45. GOLDMAN maisto papildai
  46. HAIR CARE PANDA maisto papildai
  47. HEALTHYLIFE maisto papildai
  48. HEALTHY CHOICE maisto papildai
  49. Moller's žuvų taukai
  50. NOW vitaminai, maisto papildai
  51. Royal Green maisto papildai
  52. Swanson vitaminai, maisto papildai
  53. WELLAWARE maisto papildai
  54. VIVASAN maisto papildai
  55. ACORUS BALANCE maisto papildai
  56. MEMBRASIN maisto papildai
  57. WALMARK vitaminai, maisto papildai
  58. LIVOL vitaminai, maisto papildai
  59. Medicininiai grybai
Užsiprenumeruokite naujienas

Maisto papildas kepenims su silimarinu ir vitaminu C HEPAMAX N30

(1 įvertinimų)
Maisto papildas kepenims su silimarinu ir vitaminu C HEPAMAX N30
Maisto papildas kepenims su silimarinu ir vitaminu C HEPAMAX N30
*Reali prekės išvaizda gali skirtis nuo pavaizduotos nuotraukoje, todėl prašome vadovautis prekės savybėmis, kurios nurodytos prekės aprašyme
*Kainos galioja užsakant elektroninėje parduotuvėje. Vaistinėje kainos gali skirtis.

Gamintojas: Vox Pharmaceutica

30 tablečių (36 g) Sudėtis: tikrojo margainio (Silybum marianum L.) sausasis ekstraktas, emulsiklis - mikrokristalinė celiuliozė, lipnumą reguliuojanti
Kaina
Išparduota
Kiekis
  vnt.
Į krepšelį
Pristatymo laikas (d.d.):   2 - 4 d.d.
Barkodas:   4779036120117
Kitos šio gamintojo prekės Pasiūlyti draugui >
30 tablečių (36 g)
Sudėtis: tikrojo margainio (Silybum marianum L.) sausasis ekstraktas, emulsiklis - mikrokristalinė celiuliozė, lipnumą reguliuojanti medžiaga - dikalcio fosfatas, L-askorbo rūgštis (vitaminas C), kukurūzų krakmolas, stabilizatoriai - skersinio ryšio natrio karboksimetilceliuliozė ir hidroksipropilceliuliozė, lipnumą reguliuojanti medžiaga - augalinis magnio stearatas, tirštiklis - polivinilpirolidonas, lipnumą reguliuojančios medžiagos - stearino rūgštis ir silicio dioksidas.
 
Kiekis
RPN %
Silimarinas
420 mg
*
Vitaminas C
80 mg
100
RPN - rekomenduojama paros norma.
Rekomenduojama dienos dozė: 1 tabletė per dieną.
 
Vartojimo būdas:gerti po 1 tabletę per dieną užgeriant stikline vandens. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dienos dozės.
Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Labai svarbi sveika ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Netinkamas vaikams iki 3 metų amžiaus.
 
Laikymo sąlygos:laikyti sausoje, vėsioje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių vietoje, ne aukštesnėje negu 25 °C temperatūroje.
Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Gamintojas: UAB VOX PHARMACEUTICA, Kareivių g. 19 – 152, Vilnius 09133, Lietuva
 
Žmogaus organizme nuolat vykstanti medžiagų apykaita – sudėtingas procesas, kuriame labai svarbų darbą atlieka kepenys. Kepenų ląstelėse hepatocituose kraujo atnešamos su maistu gautos medžiagos nuolat perdirbamos tolesniam naudojimui, o nuodingos medžiagos (alkoholis, įvairūs toksinai) – nukenksminamos. Laisvieji radikalai yra nuodingos medžiagos, kurios nuolat susidaro organizme vykstančių biocheminių procesų metu arba išorinių faktorių poveikyje (dėl aplinkos taršos, ultravioletinių spindulių, netinkamos mitybos, alkoholio vartojimo, rūkymo) ir sukelia ląstelėse oksidacinį stresą. Ypač jautrios oksidacinei pažaidai kepenų ląstelės, nes jose nuolat vyksta įvairūs biocheminiai procesai. Kai nuodingos medžiagos nuolat pažeidžia kepenų ląsteles, jos nebegali tinkamai perdirbti maisto medžiagų, todėl kepenyse ima kauptis riebalai – vystosi kepenų suriebėjimas.
Laimei, mūsų maiste, ypač augalinės kilmės maisto produktuose, yra medžiagų, apsaugančių ląsteles nuo laisvųjų radikalų neigiamo poveikio, vadinamų antioksidantais. Vieni maisto produktai turi daugiau antioksidantų, kiti mažiau, todėl visuomet verta papildyti mitybą antioksidantų turinčiomis medžiagomis.
 
Apie vitaminą C
Vitaminas C – vienas geriausiai išnagrinėtų antioksidantų. Šio vitamino svarba daugeliui organizmo funkcijų, sistemų ir organų yra moksliškai įrodyta ir Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) pripažinta. Vitamino C gauname su augaliniu maistu. Jo yra citrusiniuose vaisiuose, įvairiose uogose, pomidoruose, petražolėse, kituose vaisiuose ir daržovėse. Šio vitamino gali pritrūkti tiems, kas vartoja mažai vaisių ir daržovių (ypač ankstyvą pavasarį ar žiemą), besilaikantiems dietų, ir ypač - rūkantiems ir vartojantiems alkoholį.
EFSA yra patvirtinusi, kad vitaminas C yra antioksidantas, padedantis apsaugoti viso organizmo (taip pat ir kepenų) ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Taip pat patvirtinta, kad vitaminas C yra svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
 
Apie tikrajį margainį
Tikrasis margainis (lot. Silybum marianum) - graižažiedžių šeimos augalas. Savaime jis auga Pietvakarių Europoje ir Viduržemio jūros regione, tačiau auginamas beveik visoje Europoje. Išauga iki 150 cm aukščio.
Visos šio augalo dalys pasižymi teigiamomis savybėmis, tačiau vertingiausios yra tikrojo margainio sėklos, kuriose gausu flavonoidų ir polifenolių mišinio – silimarino (Silymarinum) -  standartizuoto ekstrakto, kurį sudaro bioaktyvios medžiagos silibininas, izosilibininas, silidianinas ir silichristinas.
 
Tikrojo margainio vartojimas aprašytas dar senovės mokslininkų Dioskurido ir Plinijaus darbuose prieš daugiau kaip 2000 metų. Laikui bėgant gerosios tikrojo margainio savybės nebuvo užmirštos. Pastebėta, kad silimarino veikimas pagrįstas jo antioksidacinėmis savybėmis - sugebėjimu apsaugoti kepenų ląsteles nuo oksidacinio streso ir dalyvavimu skatinant naujų kepenų ląstelių gamybą. Su naudingomis tikrojo margainio medžiagomis mokslininkai atlieka vis naujus tyrimus, kurių rezultatai patvirtina silimarino naudą kepenims ir jose vykstantiems medžiagų apykaitos procesams. Žemiau paminėti keletas šių tyrimų, aprašytų moksliniuose literatūros šaltiniuose.*
 
Literatūroje aprašytas klinikinis tyrimas, atliktas siekiant įvertinti silimarino poveikį žmonėms, turintiems kepenų funkcijos sutrikimų dėl alkoholio vartojimo. 106 tyrimo dalyviai buvo suskirstyti į tiriamąją ir placebo grupes ir tirti 4 savaites. Tyrimo metu buvo draudžiama vartoti alkoholį. Tyrimą pabaigė 97 asmenys (47 silimarino grupėje ir 50 placebo grupėje). Nustatyta, kad silimariną vartojusios grupės asmenims žymiai sumažėjo kepenų fermentų kiekis kraujyje, taip pat pastebėta, kad normalizavosi kepenų histologiniai pokyčiai.
 
Vengrijoje atlikto tyrimo metu 36 asmenims, turėjusiems lėtinį kepenų funkcijos sutrikimą dėl alkoholio vartojimo, buvo duodama 420 mg per dieną silimarino 6 mėnesius. Buvo pastebėtas ženklus kepenų funkcijos pagerėjimas, sumažėjo kepenų fermentų bei bilirubino kiekis lyginant su placebu.
Klinikinio tyrimo metu, 60 žmonių, turinčių funkcinių bei struktūrinių kepenų sutrikimų bei cukrinį diabetą, buvo paskirstyti į dvi grupes. Pirmosios grupės žmonės, be to, kad vartojo reikiamus vaistus, 12 mėnesių papildomai gaudavo 600 mg per dieną silimarino, o antrosios grupės asmenys silimarino nevartojo. Tyrimo pabaigoje pastebėta, kad vartojusiųjų silimariną grupėje ženkliai sumažėjo gliukozės ir glikuoto hemoglobino kiekis kraujyje bei insulino poreikis.
 
Literatūroje yra aprašytas 4 mėnesių trukmės tyrimas su asmenimis, kuriems buvo nustatytas antro tipo diabetas. Pirmoji grupė (25 asmenys) šalia gydymo reikiamais vaistais gaudavo dar ir po vieną 200 mg silimarino tabletę 3 kartus per dieną. Antroji grupė (26 asmenys) gaudavo placebo tabletes. Tyrimo pradžioje ir pabaigoje visiems dalyviams buvo nustatomas gliukozės kiekis kraujyje, glikuoto hemoglobino kiekis, insulino kiekis, bendras cholesterolio kiekis, trigliceridų kiekis ir kt. Pastebėta, kad minėti rodikliai tyrimo pabaigoje buvo gerokai geresni silimariną vartojusių asmenų grupėje.
Taip pat mokslinės literatūros šaltiniuose yra pateikta įrodymų, kad tikrojo margainio sėklų ekstrakto antioksidacinės savybės naudingos ne tik esant kepenų suriebėjimui dėl ilgalaikio alkoholio vartojimo ar kitų priežasčių, bet ir apsaugant kepenis, kai apsinuodijama nuodingais grybais, bei esant kai kuriems virusinės kilmės kepenų sutrikimams.
 
*Norėtume pabrėžti, kad visi minėti moksliniai tyrimai yra atlikti ne su Hepaxan maisto papildu, bet su jo sudėtyje esančiomis medžiagomis.
Ingrida
2023-04-16
Labai geras vaistas.Gaila, kad jo nebėra.

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

* Šiuos laukus užpildyti privaloma.
Galite tik įvertinti, komentaro rašyti nebūtina.

Klausti apie šią prekę

2011 - 2024 © www.farmaplius.lt Visos teisės saugomos įstatymo.
E-sprendimas: HexaCommerce